Als ouders scheiden

Een (echt)scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Er verandert veel in het dagelijks leven en het brengt bij zowel de ouders als de kinderen veel emoties teweeg. Bijna de helft van de kinderen die met een scheiding te maken hebben, ondervindt daarvan veel last. Met name conflictscheidingen kunnen ernstige en blijvende sporen achterlaten.

 

Wanneer ondersteuning bij scheiding?
Onenigheid tussen ouders heeft negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van een kind. Zo hebben kinderen die een (conflict)scheiding van hun ouders meemaken meer kans op het ontwikkelen van emotionele of gedragsproblemen. Ze voelen zich onzeker, boos of verdrietig en hebben vaker problemen op school. Het is voor kinderen dus heel belangrijk dat ze tijdens en na een scheiding rust en veiligheid vinden en goed kunnen omgaan met beide ouders.

Enver kan gezinnen hierin ondersteunen en helpen voorkomen dat er problemen rond een scheiding ontstaan, of helpen deze op te lossen. Dat doen we in ‘losse’ programma’s, maar ook als onderdeel van onze hulpverlening aan een gezin.

 

Wat we doen 
Enver heeft veel kennis en ervaring op het gebied van (complexe) scheidingen. Zo kunnen we ouders ondersteunen bij het samen vormgeven van het ouderschap na de scheiding en helpen we kinderen omgaan met de emoties rond de scheiding.

Wij bieden verschillende mogelijkheden. Welke methodes en specialismen we precies inzetten, is afhankelijk van de situatie en persoonlijke behoeften. Die keuze maken we samen met het gezin (en de verwijzer).

 

Meer informatie en aanmelden
Neem bij vragen over onze ondersteuningsmogelijkheden of voor aanmelden contact op met het Enver Aanmeldpunt in de regio:

Aanmeldpunt Midden-Holland
0182 52 28 55
aanmeldenMH@enver.nl

Aanmeldpunt Rotterdam Rijnmond
085 486 70 10 (op werkdagen tot 13.00 uur bereikbaar)
aanmeldenRR@enver.nl

Aanmeldpunt Zuid-Holland Zuid
085 043 36 20 (op werkdagen tot 13.00 uur bereikbaar)
aanmeldenZHZ@enver.nl

Print