Voor
jongeren

Heb je het gevoel dat alles tegenzit? Dat er problemen zijn die je niet zelf kunt oplossen? Bijvoorbeeld omdat je ouders steeds ruzie maken of gaan scheiden. Of omdat het op school niet lekker loopt? Dan kan je wel wat hulp gebruiken. Wij helpen je graag.

Samen werken we aan oplossingen. Met jou, en met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Om zo je leven weer op de rails te krijgen, zodat je weer het beste uit jezelf kunt halen.

Contact opnemen

Wat we voor je kunnen doen

Als je contact met ons opneemt maken we meestal een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kun je vertellen wat je hulpvraag is en waar je tegenaan loopt. Samen bespreken we dan hoe we jouw problemen kunnen aanpakken. Dat kan zijn door een aantal gesprekken met een van onze medewerkers te voeren, het kan ook zijn dat je andere hulp nodig hebt. We bieden trainingen aan, korte cursussen, individuele begeleiding en groepstrainingen. Soms zijn de problemen zo groot dat het beter is om een tijdje niet thuis te wonen. Dan gaan we samen op zoek naar een plek bij iemand in je netwerk. Lukt dat niet, dan kan je in een van onze ‘huizen’ (gezinshuis, behandelhuis, fasehuis) terecht. Vaak werken we samen met andere organisaties. Eigenlijk is veel mogelijk. In ieder geval is het goed om te weten dat we altijd samen met jou (en eventueel je ouders) een plan maken. En dat we kijken wat voor jou het beste is.

Wil je meer lezen over wat voor hulp en ondersteuning we bieden? Kijk dan nog even op de drie websites van de organisaties waar Enver uit ontstaan is voor een overzicht van ons aanbod:

FlexusJeugdplein
Stek Jeugdhulp
TriviumLindenhof

Handig om te weten als je hulp van ons krijgt

Schakel je onze hulp in, dan is het goed om te weten wat je van ons mag verwachten. Zo moeten we serieus naar je luisteren en informatie met je delen. Ook is het onze plicht je mening te vragen voordat we belangrijke besluiten nemen. Jouw belang staat immers voorop. Aan de andere kant verwachten wij ook het nodige van jou. Onder meer een actieve inzet. Naast een plicht als deze heb je veel rechten. Bijvoorbeeld het recht op privacy. En als je een tijdje bij ons verblijft ook het recht op omgang met je familie, op zakgeld, eventueel halal eten en het ontvangen van bezoek, om maar iets te noemen.

Bij wie je terecht kunt

Als je ergens tegenaan loopt en je er zelf niet meer uit komt, dan kun je terecht bij het wijkteam of jeugdteam bij jou in de wijk. Je kunt ook aankloppen bij je huisarts of medisch specialist of bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in jouw gemeente. Wil je ondersteuning vanuit Enver, dan heb je meestal een verwijzing nodig van een van deze instanties.

Je kunt ook eerst even chatten via Help ff. Dit is een chat voor jongeren in Rotterdam Rijnmond en Dordrecht. Je kunt met Help ff contact opnemen als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over schulden, er thuis vaak ruzie is, of als je wordt gepest op school.

Heb je een vraag over wat Enver voor jou kan betekenen, dan kun je ook contact opnemen met ons via onderstaande contactgegevens.

Regio Midden-Holland (Gouda en omgeving)

0182 52 28 55
mail naar info@enver.nl

Regio Rotterdam Rijnmond (Rotterdam en omgeving)

085 486 70 10
mail naar info@enver.nl

Regio Zuid-Holland Zuid (Dordrecht en Gorinchem en omgeving)

088 892 80 32
mail naar info@enver.nl

Waar je ons kunt vinden

Je vindt ons in regio’s Rotterdam Rijnmond, Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Bekijk in welke gemeenten je ons kunt vinden.

Of bekijk onze locaties.