Zeiltocht Eendracht

Hou je van aanpakken, is zeilen je hobby of heb je zeebenen en ben je niet bang voor een beetje nattigheid? Dan is deze zeiltocht op het zeilschip Eendracht echt iets voor jou!

Deze zeiltocht wordt georganiseerd voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar die begeleiding krijgen van Enver. De zeiltocht is een beloning voor jouw harde werk, dat je ondanks tegenslagen toch lekker bezig bent op school of thuis. Samen met andere jongeren en medewerkers van Enver kan je tijdens deze zeiltocht genieten van een fantastische ervaring.

Wat ga je doen?
Voor een zeiltocht van 30 april tot 4 mei 2018 zeil je samen met 40 bemanningsleden (waarvan 8 medewerkers en 28 jongeren van Enver) op het grootste Nederlandse zeilschip, driemaster Eendracht. Je draait gedurende de zeiltocht in bakken (shifts) van 4 uur als matroos, afgewisseld door 8 uur ‘vrije tijd’. In de matroosdienst hijs je de zeilen, schrob je het dek en zet je alle zeilen bij.

Het schip
De Eendracht is 60 meter lang, 13 meter breed en 5 meter diep en is gebouwd om met onervaren jonge mensen de zee op te gaan. Veiligheid staat voorop, aan boord zijn onder andere een stuurman, kok, machinist en scheepsarts.

Meer informatie
We vinden het belangrijk dat je gemotiveerd bent om mee te gaan, daarom vragen we een eigen bijdrage van € 35,-. Ook houden we onder de aanmeldingen een selectie. De selectiedagen zijn begin april 2018. Als je jezelf hebt opgegeven word je hierover op de hoogte gehouden.

Een aantal dagen voor de zeiltocht zullen we kennismaken met elkaar, de crew en het schip. We vertrekken vanuit Rotterdam en gaan naar het onbekende, waar de wind ons heen brengt. Kortom een geweldig mooie belevenis die je niet mag missen!

Aanmelden
Geef je snel op door een mail te sturen naar Harry Schaarman. Heb je vragen? Neem dan telefonisch contact op met Harry.