Het nieuws van Enver

Rijksbegroting biedt geen oplossing voor jeugdzorgtekorten

Rijksbegroting bevat tijdelijk extra geld voor gemeenten, maar die bedragen waren al bekend en zijn niet genoeg om tekorten af te dekken.

IDOLS-project honoreert aanvraag voor MONNIE-project

We hebben IDOLS gewonnen. Niet de populaire tv-variant, maar het IDOLS-project. Daarmee kunnen we schulden bij jongeren gaan aanpakken.

Jubileumviering 10 jaar Pallieterburght en onthulling nieuwe naam

21 juni vierden we het 10-jarig bestaan van de Pallieterburght en de recente uitbreiding van de zorg die we daar bieden.

Geslaagd! Diploma op zak en meteen aan de bak

Twee van onze jongeren behaalden hun matrozen diploma en werken nu als matroos op de diverse duwboten van Rederij de Jong . Een topprestatie

Samen werken aan veiligheid in Rotterdam

De Inspectie voerde onderzoek uit bij Enver, JBRR en de Rotterdamse wijkteams. Enver gaat (verder) aan de slag met de bevindingen.

Veilige oplossingen of risicovolle alternatieven?

Op 19 maart 2019 stond een bomvolle theaterzaal in de Agniesebuurt in het teken van "kinderen waar we geen raad mee weten".

Fondsen ondersteunen bij inrichting kinderzorghuis Pallieterburght

Met steun van fondsen en stichtingen zijn diverse materialen aangeschaft om de ernstig beperkte kinderen goed en veilig op te vangen.

Van idee naar werkelijkheid

02-2019 | Enver zet zich in voor aanpak personeelstekort in de zorg. 2 medewerkers ontvingen een prijs voor hun idee en mogen deze uitvoeren

Zorg- en jeugdhulppartijen willen maatwerk voor 200.000 kinderen

02-2019 | Zeven brancheorganisaties vragen de politiek om mee te werken aan de ‘inkleuring’ van het kinderrecht op onderwijs op maat.

Kinderzorghuis Pallieterburght is terug

02-2019 | Enver opent het vernieuwde verpleegkundig kinderzorghuis Pallieterburght.

Actieplan voor meer continuïteit van (pleeg)zorg

12-2018 | Tien pleegzorgaanbieders, waaronder Enver, zijn op 11 december begonnen met het ‘Actieonderzoek continuïteit pleegzorg’.

Meedenken over de kwaliteit van de hulp?

Jongerenraden, ouderraden en cliëntenraad zoeken jongeren en ouders die hulp krijgen van Enver en die advies willen geven aan het management

Minder bedden crisisopvang 18- nodig

11-2018 | Crisisopvang Vlinderveen in Spijkenisse stopt. Sluiting van crisisopvang is mogelijk dankzij diverse innovaties in de crisishulp.

Samen sterk voor pleegzorg

11-2018 | Van 31 oktober tot en met 7 november is het de Week van de Pleegzorg; om pleegouders te bedanken en nieuwe pleegouders te werven.

Enver ISO-gecertificeerd

10-2018 | De ISO-certificering betekent dat we voor al onze vormen van ondersteuning voldoen aan de ISO norm(en) 9001:2015.

E-magazine over jeugdzorg voor gemeenteraadsleden
Jongeren ontwikkelen kunstzinnige talenten in Dordrecht
Wijkteam Barendrecht, een verhaal uit de praktijk
Jongeren van Enver winnen publieksprijs op filmfestival van Het Vergeten Kind
Zeer geslaagde ‘Week van Het Vergeten Kind’
Rugzakken vol ervaringen: bijzondere uitwisseling tussen jeugdhulpverleners in Peru