AD Rotterdam geeft aandacht aan tekort crisispleeggezinnen

Enver is voor de hele regio Rotterdam Rijnmond verantwoordelijk voor alle crisisplaatsingen, dus ook voor plaatsingen die plaatsvinden buiten kantoortijden. Eind vorig jaar hebben we veel kinderen kunnen plaatsen, en deze kinderen bleven veelal voor een langere periode in hun pleeggezin wonen. Voor de kinderen heel fijn, want we willen doorplaatsingen zoveel mogelijk voorkomen. Maar daardoor is ons aanbod drastisch afgenomen.

Noodoproep
Daarom stuurden we vlak voor de feestdagen een bijzondere oproep aan al onze pleegouders waarin we aandacht vroegen voor dit tekort. Via via belandde deze oproep bij een redacteur van het AD en zij wilden ons graag helpen om deze noodsituatie onder de aandacht te brengen.

Programmamanager pleegzorg Marlous Roodnat en pleegzorgbegeleider en aanmeldco├Ârdinator Marianne de Bruijn vertelden over het nijpende tekort en afgelopen zaterdag stond dit mooie interview in het AD Rotterdam. Het interview lees je hier.

Crisispleeggezin
Daarnaast gaf Margreet Isendoorn, (crisis)pleegouder en tevens vertrouwenspersoon voor de pleegouders van Enver, een kijkje in hun leven als crisispleeggezin. Het interview met Margreet lees je hier.

Print Meer nieuws