Van JIM-aanpak naar Circulaire zorg

Sinds het verschijnen van de JIM-aanpak in 2016 zijn steeds meer organisaties met JIM gaan werken: in de jeugdzorg en de ggz, op school en in de buurt. Enver heeft de JIM-aanpak vanaf het begin omarmd. Het gedachtengoed paste goed binnen onze visie op hulpverlening en gaf antwoord op de maatschappelijke roep om vernieuwing in de zorg.

Werkende wijs zijn een hoop nieuwe inzichten ontstaan. De opvolger van het JIM-boek “Circulaire zorg” biedt een actueel overzicht voor iedereen die met JIM te maken heeft, van begeleider of therapeut tot wethouder of manager. Er worden praktische handvatten gegeven voor alle mensen die met JIM (gaan) werken, aangevuld met verhalen uit de praktijk. Zo vertelt Marnix van de Kerkhof, regiomanager bij Enver, in het boek over hoe Enver JIM in de afgelopen jaren heeft vormgegeven. Waar we tegenaan liepen, en hoe dat is opgelost. We hopen dat onze ervaringen en inzichten helpend zijn voor andere organisaties die met JIM (gaan) werken. Bij Enver blijven we enthousiast werken aan verbreding en groei van de aanpak.

Portretten
Naast het boek zijn door journalist Sjoerd Wielenga 10 persoonlijke en intrigerende portretten gemaakt van mensen die bij JIM betrokken zijn. Eén van deze portretten is van Thea Roelofs, bestuurder van Enver. Ze is enthousiast over JIM, maar waarschuwt dat de aanpak niet in ‘goede bedoelingen’ moet verzanden. Lees het verhaal van Thea Roelofs.

Meer informatie
Op de website van de uitgever vind je uitgebreide informatie over het boek. Je kunt daar alle portretten van ervaringsdeskundigen downloaden en twee whitepapers over circulaire zorg. Voor alle informatie rond de Circulaire zorg is er de nieuwe website https://circulairezorg.nu/.

Print Meer nieuws