De Break opent tweede locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel

In Nieuwerkerk aan den IJssel is een tweede locatie van De Break geopend. De Break is er voor jongeren tussen de 6 en 18 jaar in de regio Midden-Holland. Bij De Break werkt Enver samen in een integraal team met ASVZ, Leli Zorggroep en Youz. Door deze integrale aanpak vind je bij De Break alle vormen van ondersteuning letterlijk en figuurlijk onder één dak. 

Rust
De jongeren verblijven een aantal dagen per week op De Break. Deze jongeren komen uit een lastige thuissituatie. Een verblijf op de Break biedt zowel jongeren als ouders een periode van rust, voor max. 6 maanden. Op De Break doen we met de jongeren allerlei dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen, koken, spelletjes en hebben we een leuke tijd met elkaar. Daarnaast is er ook ruimte voor individuele aandacht om te werken aan doelen.

Ambulante begeleiding
Naast het tijdelijke verblijf op De Break bieden we vanuit Enver begeleiding in de thuissituatie, bijvoorbeeld Intensieve Ambulante Behandeling (IAB), Project Ambulante Specialistische jeugdhulp Thuis (PAST) of InVerbinding. Zo werken we samen aan het perspectief dat de jongeren (weer) thuis kunnen blijven wonen.

Integraal team
Gebiedsmanager Talitha van de Bunt over De Break: “Het is heel fijn dat er een meer preventieve vorm van (deeltijd) verblijf is gerealiseerd binnen Midden-Holland. Door de inzet van een integraal team zijn er meerdere vormen van hulp en korte lijntjes. Zo kunnen we helpen voorkomen dat zwaardere vorm van hulp nodig is. ”

Wil je meer weten over het concept De Break? Kijk dan op debreak.nl.

Print Meer nieuws