JongerenGarage is van start

Vanaf vorige week donderdag ontwerpt een groep van 12 ontzettend leuke, enthousiaste jongeren een utopie voor jeugd(hulp). Ze gaan zich hiervoor in ieder geval tot januari 2022 een dag per week inzetten. De jongeren zijn 17-27 jaar en hebben een heel diverse achtergrond; sommige werken, andere studeren psychologie, filosofie, human interaction design, creative media, grafische school, business development, kortom van alles. Een aantal jongeren heeft zelf ook veel ervaring met jeugdhulp.

De jongeren zijn in dienst bij Enver en worden begeleid door het team van Garage2020. Ze zijn volledig vrij in hun ontwerp en keuzes.

De JongerenGarage wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam. Wethouder Bokhove en de kinderombudsman waren bij de startdagen aanwezig en hebben afspraken gemaakt om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Kinderombudsman Stans Goudsmit: “Heel inspirerend om met jullie kennis te hebben gemaakt. Ik zie uit naar de volgende ontmoeting!

Wethouder Judith Bokhove: “Prima snelkookpan, met lekkere recepten….dat smaakt toch naar meer? Heel veel succes met de uitwerking van jullie “prototypes” en tot ziens bij de omgekeerde ontmoeting in het stadhuis!

Je kunt de JongerenGarage volgen via hun eigen instagram en de linkedIn van Garage2020.

Print Meer nieuws