Jubileumviering 10 jaar Pallieterburght en onthulling nieuwe naam

Tien jaar geleden opende Pallieterburght de deuren van het pand aan de Kerklaan 460 in Capelle aan den IJssel. De kinderzorginstelling betrok als eerste het pand op de begane grond voor de verpleegkundige dagopvang met de zorg voor ernstig en chronisch zieke kinderen. Vanaf 1 februari 2019 biedt Enver in de Pallieterburght ook 24-uursopvang. We vierden dit jubileum en de uitbreiding van onze zorg op vrijdag 21 juni. Dit deden we samen met iedereen die bij de organisatie betrokken is, waaronder de kinderen van Pallieterburght zelf.

Ook bleek afgelopen periode dat Pallieterburght toe is aan een andere naam, onder meer om te voorkomen dat de naam tot verwarring leidt over de diensten die we bieden. Daarom verandert de naam van de Pallieterburght in ‘De Groene Burcht’. Deze nieuwe naam met bijbehorend nieuw logo is tijdens de jubileumviering gepresenteerd. Vanaf halverwege september 2019 gaan we met de nieuwe naam werken; tot die tijd gebruiken we ‘Pallieterburght’.

Er is goed nagedacht over de nieuwe naam en het nieuwe logo. De kleur groen staat voor evenwicht, rust en nieuw leven. Het is de kleur van hoop. Het boogje op de letter G symboliseert bescherming, zorg en overkoepeling. Het nieuwe logo is moderner dan het huidige logo van de Pallieterburght en door het kleurgebruik en lettertype meer in lijn met de huisstijl van Enver.

Meer weten over De Groene Burcht? Bezoek dan de website.

Print Meer nieuws