MONNIE genomineerd voor Dutch Design Awards

MONNIE, een project vanuit Garage2020 om schulden bij jongeren aan te pakken, is door Dutch Design Awards genomineerd in de categorie Service & Systems. Een geweldige erkenning, in bijzonder voor onze collega’s die hieraan hebben bijgedragen. De selectiecommissie over de nominering:

‘Het is de holistische aanpak die van  MONNIE een uitblinker maakt;
dit is servicedesign pur sang.’

‘Probleem, actie, impact: MONNIE biedt een digitale oplossing voor de zeer taaie problematiek waar jongeren met schulden mee kampen. De MONNIE-app richt zich op de preventiekant, waar de echte winst behaald kan worden. Afdeling Buitengewone Zaken ontwierp een ijzersterk concept en Garage2020 weet steeds meer stakeholders te overtuigen aan te sluiten bij deze aanpak. De pilot met het Albeda College zorgt ervoor dat MONNIE daadwerkelijk aansluiting vindt bij de doelgroep.’ De commissie is iets minder enthousiast over de vormgeving en esthetiek, die had volgens hen nog sterker gemogen.

Het project
Vijftien procent van de jongeren heeft een schuld. Slepende incassotrajecten staan hun ontwikkeling en gezondheid in de weg. Enver biedt deze jongeren begeleiding en zag dat ze vaak wel willen, maar niet kunnen betalen. Het traditionele systeem van boetes en zich opstapelende incassokosten staat een oplossing vaak in de weg. Hiermee zijn we in Garage2020 aan de slag gegaan. Samen met Afdeling Buitengewone Zaken en het Albeda in Rotterdam ontwikkelden we een meer persoonlijke en sociale benadering. De MONNIE-app helpt jongeren bij het makkelijker betalen van hun rekeningen en het wegwerken van achterstanden. Bovendien maakt MONNIE schuldeisers zelf medeverantwoordelijk voor het voorkomen van problematische schulden.

Print Meer nieuws