Ieder kind heeft recht op contact met beide ouders

Per 2023 is Omgangsbegeleiding Rotterdam niet meer beschikbaar.

Enver biedt diverse programma’s voor ouders en kinderen om te voorkomen dat er problemen rond een (echt)scheiding ontstaan, of om deze op te lossen. Nieuw in ons aanbod is laagdrempelige omgangsbegeleiding voor Rotterdamse ouders met kinderen tot 18 jaar.

Kinderen hebben recht op contact met beide ouders, ook als de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Wanneer ouders moeite hebben om hieraan samen vorm te geven, kan Omgangsbegeleiding helpen. In de Omgangsbegeleiding wordt stapsgewijs gewerkt aan de opbouw van het contact, op een veilige en ontspannen manier.

De Omgangsbegeleiding van Enver wordt mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van de gemeente Rotterdam. Het betreft een vorm van vrijwillige hulpverlening in het preventieve veld. Van beide ouders wordt verwacht dat zij gemotiveerd zijn om aan het traject mee te werken. Ouders kunnen zichzelf bij Enver aanmelden.

  Door tijdige inzet van Omgangsbegeleiding worden ouders versterkt in hun gezamenlijke taak en kan de inzet van zwaardere (specialistische) hulp voorkomen worden.

Meer informatie over de begeleide omgang vind je in de flyer Omgangsbegeleiding (voor ouders)  Er is ook een flyer voor verwijzers beschikbaar. Of, bekijk alle programma’s die Enver kan inzetten bij hulpvragen rond scheiding.

Print Meer nieuws