Orange the World: Inloop Vrouwenopvang

Orange the World is een wereldwijde campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. In deze periode worden gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook Enver doet mee.

In Nederland:

• krijgt 53 procent van de vrouwen en 19 procent van de mannen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag

• krijgt 1 op de 5 vrouwen met partnergeweld te maken

• heeft 73 procent van de vrouwen seksuele intimidatie meegemaakt

Enver Vrouwenopvang: voor hulp bij huiselijk geweld
Vrouwen uit de regio Zuid-Hollandse Eilanden, die te maken hebben met huiselijk geweld kunnen voor advies en hulp terecht bij de Vrouwenopvang van Enver. Het team biedt training, ambulante hulp en/of opvang.

Kom kennismaken!
Om bekendheid te vergroten en de drempel naar de hulpverlening te verlagen, opent de Vrouwenopvang gedurende de actiedagen haar deuren. Er zijn dan ervaringsdeskundige en professionals aanwezig om vragen te beantwoorden. Iedereen is welkom, of je nu slachtoffer bent, hulpverlener of gewoon meer wilt weten over de problematiek.

• 30 november van 10.00 tot 14.00 uur, Thielemond 24 in Oud Beijerland
• 2 december van 10.00 tot 14.00 uur, Jan Campertlaan 2A in Spijkenisse
• 7 december van 10.00 tot 14.00 uur, Vliet 2 in Hellevoetsluis

Meer informatie:
Over de Orange the World campagne. Word medestander!
Over de Vrouwenopvang van Enver en de training Power Vrouw.
Tip: lees ook het ervaringsverhaal

Naast het aanbod van de Vrouwenopvang biedt Enver MeMoSa (mentor moeders steun en advies); voor vrouwen in Nissewaard en Rotterdam die te maken hebben met Huiselijk geweld.

Print Meer nieuws