OZA realiseert topkwaliteit op Albeda Startcollege

Onderwijs & Kwaliteit heeft een interne audit uitgevoerd op het onderwijs zorgarrangement (OZA) op het Albeda Startcollege aan de Baljuwstraat. Op twee standaarden ontving het de kwalificatie Topkwaliteit. OZA wordt gegeven in opdracht van de gemeente Rotterdam en uitgevoerd door Enver. Elke lesdag is er vanuit Enver een begeleider in de klas aanwezig.

Onderwijsleider Esther van der Wilk is erg trots op de uitslag van de audit. “Het team onderwijs zorgarrangement is een ervaren, energiek en gedreven team dat erg betrokken, reflectief en verbetergericht is. Zij stelt de student centraal in de invulling van de opleidingen. Dat is zichtbaar en voelbaar omdat het team de studenten niet alleen ziet en hoort maar vooral in de vragen die zij aanhoudend aan studenten stellen. De onderwijsleider faciliteert de ontwikkeling van het team en zet het team in de lead. De teamleden zetten samen de schouders eronder en inspireren elkaar.

Zowel in het aanbod als de ontwikkeling en begeleiding als het pedagogisch-didactisch handelen realiseert het deelteam OZA topkwaliteit. Er zijn verschillende aspecten waarop het team kwaliteit realiseert die verder gaat dan basiskwaliteit. In het aanbod is topkwaliteit te zien in de flexibiliteit en maatwerk en de wijze waarop het team zorgt voor een actueel aanbod.  Bij de ontwikkeling en begeleiding zijn de persoonlijke vorming, de nazorg, de heldere begeleidingsstructuur en de begeleiding op maat aspecten met topkwaliteit.  Het pedagogisch-didactisch handelen is van topkwaliteit dankzij de didactische experts en gepersonaliseerde aanpak.”

Bron Albeda Startcollege 

Print Meer nieuws