Samen sterk voor pleegzorg

Van 31 oktober tot en met 7 november is het de Week van de Pleegzorg. Met deze landelijke actieweek brengen pleegzorgorganisaties, veelal in samenwerking met gemeenten, pleegzorg extra onder de aandacht. In de regio’s Rotterdam Rijnmond, Midden-Holland en Zuid-Holland Zuid organiseert Enver verschillende activiteiten rondom pleegzorg. Doel van de Week is huidige pleegouders te bedanken en nieuwe pleegouders te werven.

Om pleeggezinnen te bedanken voor de zorg die ze geven aan hun pleegkind(eren) worden zij door Enver en hun gemeente tijdens de Week van de Pleegzorg in het zonnetje gezet. Iedere gemeente besteedt op haar eigen manier aandacht aan hun pleeggezinnen. In de drie regio’s zijn pleegouders uitgenodigd voor diverse activiteiten vanuit de gemeente. Pleegouders van Enver zijn uitgenodigd voor een Omdenkshow.

Sportieve insteek
Dit jaar heeft de Week van de Pleegzorg een sportieve insteek. De aftrap vond woensdag plaats in De Glind in Gelderland waarbij de spelers van Lucky Ajax een miniwedstrijd speelden met pleeggrootouders en pleegkinderen. Mede dankzij de samenwerking met Rotterdam Sportsupport hangen er in de regio Rotterdam Rijnmond tientallen pleegzorg spandoeken bij sportverenigingen om mensen aan te moedigen tot het pleegouderschap.

Pleegouders tekort
Op dit moment zijn er in de drie regio’s 1.042 pleeggezinnen van Enver die zich dag en nacht inzetten voor pleegkinderen. Dat lijkt misschien veel maar is niet genoeg om alle kinderen die dat nodig hebben een veilig en warm thuis te bieden. Enver zoekt daarom nog pleeggezinnen.

Om pleegouder te worden, hoef je geen superheld te zijn
Juist door heel gewoon te doen, betekenen pleegouders iets supers voor pleegkinderen. In principe kan iedereen die ouder is dan 21 jaar pleegouder worden, ongeacht je burgerlijke staat, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie of financiële situatie. Het allerbelangrijkste is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden. Lees meer over hoe je pleegouder kunt worden op de Enver pleegzorg pagina.

Volg Enver Pleegzorg op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven over de Week en onze activiteiten.

Print Meer nieuws