Veilige oplossingen of risicovolle alternatieven?

Op 19 maart jongstleden stond een bomvolle theaterzaal van het Huis van de Wijk in de Agniesebuurt in het teken van “kinderen waar we geen raad mee weten”. Als jeugdprofessional heb je niet altijd een-twee-drie een pasklare oplossing voorhanden. Je wil graag samen met ouders, kinderen en netwerk aan oplossingen werken in de eigen, vertrouwde omgeving. Maar je wil ook de veiligheid waarborgen. Hoe ga je hiermee om? De aanwezigen deelden hun ervaringen en ideeën.

Jorik, ervaringsdeskundige: 
“Kinderen zijn slimmer dan je denkt. En ze kunnen meer aan dan je denkt. Praat met kinderen, ook als je het zelf even niet meer weet. Dat zou mij destijds meer rust hebben gegeven.”

Raakt dit onderwerp jou en wil je er meer over weten? Bekijk dan het het verslag van de middag. Hierin is ook de lezing van gastspreker Peer van der Helm, lector residentiële jeugdzorg op Hogeschool Leiden, opgenomen.

Enver en Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam organiseren regelmatig een Ethisch Café voor Rotterdamse sociaal- en jeugdwerkers, studenten en docenten van de hogeschool, beleidsmakers en bestuurders. Hierin bespreken we dilemma’s en zoeken we samen naar passende, vernieuwende oplossingen.

Print Meer nieuws