Week van de Pleegzorg 2021: Geef GROEN LICHT

Vanavond om klokslag 20:00 uur kleurde het bordes van het stadhuis in Rotterdam groen. Daarmee werd het startsein gegeven voor de Week van de Pleegzorg 2021 met als thema #GROENLICHT.

Er is al jaren een tekort aan pleegouders. Terwijl er jaarlijks juist meer kinderen zijn die op zoek zijn naar pleegouders. Te weinig pleegouders betekent dat kinderen vaker doorgeplaatst worden of dat het lang duurt voordat de juiste match voor een fijne plek gevonden is. Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezin om ergens thuis te mogen zijn, om zelfvertrouwen op te doen en zich te kunnen ontwikkelen. De Week van de Pleegzorg (2 – 10 november) vraagt aandacht voor het belang van meer pleegouders. Op vele plekken in het land zullen monumenten en gebouwen groen verlicht worden. Een symbolisch gebaar om pleegkinderen #groenlicht te geven voor een mooie toekomst.

Bezorgd
Enver is bezorgd over het aanhoudende tekort aan pleegouders. Mariska de Baat, programmamanager pleegzorg en gezinsvormen bij Enver: “Wanneer een kind niet meer thuis kan wonen, dan is dat heel ingrijpend voor het kind en het gezin. Als pleegouder kun je voor een kind écht het verschil maken door een veilige plek te bieden en samen met de biologische ouders ofwel toe te werken naar een veilige terugkeer naar huis ofwel het kind langdurig op te vangen. Hoe meer pleeggezinnen er zijn, hoe beter we de match kunnen maken en hoe meer kinderen in een gezin kunnen opgroeien.” Met de titel #groenlicht vraagt Pleegzorg Nederland tijdens de Week van de Pleegzorg aandacht voor het belang van meer pleegouders.

Knelpunten
De knelpunten in de beschikbare pleegouders zijn er in de volle breedte, maar vooral voor jeugdigen met ernstige emotionele-, hechtings- en/of gedragsproblemen en voor broers en zussen die bij voorkeur samen bij pleegouders worden geplaatst. Bij Enver hebben we daarnaast ook een tekort aan pleegouders voor pubers en pleegouders met diverse culturele achtergronden.

Wil je weten of pleegzorg bij je past? Doe de test op Openjewereld.nu Wil je meer weten over Enver pleegzorg? Bezoek dan onze website.

Print Meer nieuws