Zeer geslaagde ‘Week van Het Vergeten Kind’

De week van Het Vergeten Kind is inmiddels achter de rug, een week waarin er volop aandacht is gevraagd voor de noodzaak van ‘steunpilaren’ voor kwetsbare jongeren. Ook dit jaar waren de jongeren van Enver weer nauw betrokken bij alle activiteiten rondom deze week, en wat heeft dit weer veel moois opgeleverd!

Kind Centraal Awards
Zo werd de Kind Centraal Award door de ‘Unforgettables’ uitgereikt aan Stichting JIM; volgens de Unforgettables het beste maatjesproject waarbij stabiele volwassenen een grote steun zijn voor jongeren zonder fijne thuissituatie. Het Vergeten Kind heeft 50 Unforgettables, waarvan 11 jongeren van Enver. The Unforgettables zijn samen de jongerenraad van Het Vergeten Kind en de stem van alle kwetsbare jongeren in Nederland.

Voetbalclinic
Ook deden jongeren van Enver mee aan de voetbalclinic, waar zij die dag nieuwe skills van selectiespelers, profs en toppers uit de voetbalwereld leerden. Het doel van de clinics was de jongeren een dag vol plezier te geven waarbij ze zelf centraal stonden en even al hun problemen konden vergeten.

Thierry (12) bedankt zijn steunpilaar Lenie met een lied
Op vrijdag 2 februari werd het programma ‘Het Vergeten Kind’ met Johnny de Mol uitgezonden. Voor dit programma is er gefilmd bij het gezinshuis van onze collega Lenie Stap in Hellevoetsluis. Thierry (12) doet zijn verhaal en bedankt zijn steunpilaar Lenie middels een lied wat hij samen met Brace op het podium van ‘the Voice’ mag zingen!

Bekijk het filmpje. 

Symposium Kracht van de Aandacht
Op dezelfde dag vond het symposium ‘Kracht van de Aandacht’ plaats, waarbij professionals uit de jeugdhulpverlening elkaar inspireerden.

Jongeren van Enver winnen publieksprijs op Het Vergeten Kind Filmfestival
Tot slot organiseerde Het Vergeten Kind afgelopen zondag voor de vierde keer een prachtige filmpremière voor kwetsbare kinderen uit heel Nederland: ‘Het Vergeten Kind Filmfestival’, gepresenteerd door ambassadeur Juvat Westendorp en vriendin van de stichting, Francis Beukeveld. Voor de vierde keer nam Enver deel aan het filmfestival en was het aan de jongeren van het gezinshuis in Hellevoetsluis om te schitteren op het grote doek van Pathe Tuschinski. En geschitterd hebben ze, want met hun opgenomen film over oordelen van mensen uit de wijk hebben ze de publieksprijs in de wacht weten te slepen! Dit is niet alleen heel gaaf, maar maakt ook inzichtelijk dat dit een heel herkenbaar thema is dat speelt onder kwetsbare jongeren.

De link naar de film volgt nog.

Print Meer nieuws