Voor
ouders

Soms gaat opvoeden en opgroeien niet helemaal zoals je dat wilt. Omdat het met je kind te vaak niet goed gaat op school. Omdat je rebelse puber nooit luistert. Of omdat jullie echtscheiding toch niet zo soepel verloopt als je had gehoopt, om maar iets te noemen. Als je er samen niet meer uitkomt, kun je misschien best wat hulp gebruiken. Enver biedt die ondersteuning waar jij, je kind en je gezin behoefte aan hebben. Tijdelijke hulp waarmee je snel op eigen kracht een goede basis legt voor de verdere ontwikkeling van je kind.

Wat wij voor je kunnen doen

Als je bij ons aanklopt voor ondersteuning bespreken we eerst waar jij en jouw gezin behoefte aan hebben. Wat jullie hulpvraag is en waar jullie tegenaan lopen. Daarna bespreken we samen wat we kunnen doen om de problemen op te lossen. Dat kan zijn door gesprekken met jou en je kind(eren), het volgen van een training (door jou of je kind) of om op een andere manier eraan te werken dat het thuis beter loopt. We kunnen je veel verschillende ondersteuningsvormen aanbieden, afhankelijk van jouw hulpvraag.

Kijk voorlopig nog even op de drie websites van de organisaties waar Enver uit voortkomt om te zien wat we kunnen bieden:

FlexusJeugdplein
Stek Jeugdhulp
TriviumLindenhof

Handig om te weten als jij of je kind hulp van ons krijgt

Bieden wij jou en je kind ondersteuning, dan is het goed om te weten wat je van Enver mag verwachten. Zo moeten wij serieus naar jou en je kind luisteren en informatie met je delen. Je hebt recht op inzage in het persoonlijk dossier dat wij aanleggen. Maar is je kind 16 jaar of ouder, dan heb je daarvoor eerst toestemming van hem of haar nodig. Ook zorgen wij ervoor dat jouw privacy en dat van je kind optimaal zijn gewaarborgd. Verder heeft je kind in een aantal gevallen recht op financiele bijdragen, zoals kleed- en zakgeld, om maar iets te noemen.

Bij wie je terecht kunt

Als je ergens tegenaan loopt en je er zelf niet meer uit komt, dan kun je terecht bij het wijkteam of jeugdteam bij jou in de wijk. Je kunt ook aankloppen bij je huisarts of medisch specialist of bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in jouw gemeente. Wil je ondersteuning vanuit Enver, dan heb je meestal een verwijzing nodig van een van deze instanties.

Heb je een vraag over wat Enver voor jou en je gezin kan betekenen, dan kun je ook contact opnemen met ons via onderstaande contactgegevens.

Regio Midden-Holland (Gouda en omgeving)

0182 52 28 55
mail naar info@enver.nl

Regio Rotterdam Rijnmond (Rotterdam en omgeving)

085 486 70 10
mail naar info@enver.nl

Regio Zuid-Holland Zuid (Dordrecht en Gorinchem en omgeving)

088 892 80 32
mail naar info@enver.nl

Waar je ons kunt vinden

Enver werkt in de regio’s Rotterdam Rijnmond, Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Bekijk in welke gemeenten je ons kunt vinden.

Of bekijk onze locaties.