Hulpaanbod scheiding Zuid-Holland Zuid

Enver kan gezinnen die met een scheiding te maken hebben, ondersteunen en helpen voorkomen dat er problemen rond een scheiding ontstaan (of deze helpen op te lossen). Bekijk op deze pagina het hulpaanbod scheiding in de regio Zuid-Holland Zuid.

Contact aanmeldpunt Zuid-Holland Zuid

Wat als opvoedhulp vastloopt door scheidingsproblematiek?

Voor kinderen is de scheiding van hun ouders een ingrijpende gebeurtenis. Er verandert veel. Alles wat vertrouwd was, is plotseling verdwenen. Zeker bij scheidingen waarbij veel ruzie is, ondervinden kinderen nadelige gevolgen. Daarom is het belangrijk dat u goede afspraken met elkaar maakt over uw rol als ouders. Mediation kan daarbij helpen. Bekijk de flyer ambulante mediation Zuid-Holland Zuid.

Wat als gescheiden ouders communicatieproblemen ervaren?

Op het moment dat gescheiden ouders problemen in de communicatie ondervinden over de zorgregeling van hun kinderen, kunnen ouderschapsgesprekken helpen. Bekijk de flyer ouderschapsgesprekken Zuid-Holland Zuid.

Wat als ouders rondom een scheiding veel conflicten ervaren?

De training ‘Goed ouderschap na scheiding’ is voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar die gaan scheiden of zijn gescheiden, en waarbij sprake is van conflicten. Bekijk de flyer goed ouderschap na scheiding in Zuid-Holland Zuid.

Wat als mijn kind behoefte heeft aan contact met andere kinderen van gescheiden ouders?

Voor kinderen met gescheiden ouders of ouders die gaan scheiden, verandert er veel. Contact met lotgenoten kan dan fijn zijn. WIJ&S (Wij, Ik, Jij & Scheiding) is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en/of 12 tot 18 jaar die al in zorg zijn of komen bij Enver en die te maken hebben met een scheiding. Bekijk de flyer WIJ&S in Zuid-Holland Zuid.

Samenwerking tussen ouders verbeteren

Is er sprake van een conflictscheiding, waardoor de samenwerking tussen ouders vastloopt? Kinderen uit de Knel kan worden ingezet om tot een betere samenwerking te komen tussen ouders. Hierdoor verbetert het welzijn van de kinderen. Bekijk de flyer Kinderen uit de Knel Zuid-Holland Zuid.