Hulpaanbod scheiding Zuid-Holland Zuid

Enver ondersteunt gezinnen die met een scheiding te maken hebben. We helpen voorkomen dat er problemen ontstaan of helpen deze op te lossen. Bekijk op deze pagina het hulpaanbod scheiding in de regio Zuid-Holland Zuid.

Contact aanmeldpunt Zuid-Holland Zuid

Het ouderschap gezamenlijk vormgeven

Soms is er zoveel pijn en verdriet dat het niet meer lukt om samen met de andere ouder de zorgregeling van de kinderen rond te krijgen. Bij Ouderschapsbemiddeling helpen we je om de situatie voor de kinderen goed te organiseren zodat je kind vrij contact met beide ouders kan hebben. Bekijk de flyer Ouderschapsbemiddeling Zuid-Holland Zuid.

Het ouderschap los van elkaar invullen

Soms lukt het niet om na een scheiding het ouderschap gezamenlijk vorm te geven. Bemiddeling is niet mogelijk en het lukt niet om dichter tot elkaar te komen. Parallel Solo Ouderschap (PSO) kan dan een oplossing zijn. Bij PSO ondersteunen we jullie om het ouderschap los van elkaar in te vullen, ieder op zijn of haar eigen manier. Je laat de situatie bij de andere ouder ‘los’, waardoor er ruimte ontstaat om de ouder-kindrelatie te verstevigen. Bekijk de flyer Parallel Solo Ouderschap Zuid-Holland Zuid.

Samenwerking tussen ouders verbeteren

Is er sprake van een conflictscheiding, waardoor de samenwerking tussen ouders vastloopt? Kinderen uit de Knel kan worden ingezet om tot een betere samenwerking te komen tussen ouders. Hierdoor verbetert het welzijn van de kinderen. Bekijk de flyer Kinderen uit de Knel Zuid-Holland Zuid.

Familiehuis

Het Familiehuis helpt families om het contact tussen ouder en kind, maar ook broertjes en zusjes te herstellen en behouden. In het Familiehuis kunnen ouder en kind en broertjes en zusjes onder begeleiding veilig contact met elkaar hebben. Het Familiehuis kan hulp bieden wanneer eerdere hulpverlening niet genoeg heeft geholpen of familieleden behoefte hebben aan ondersteuning tijdens contact. Bekijk de flyer Familiehuis Zuid-Holland Zuid.

Kindbehartiger

De Kindbehartiger is een professional die er speciaal is voor kinderen van wie de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. De Kindbehartiger luistert naar de stem van het kind en vertaalt zijn of haar wensen richting de ouders. Bekijk de flyer Kindbehartiger Zuid-Holland Zuid.

Ambulante mediation voor wanneer de hulp vastloopt

Wanneer de hulp die je ontvangt vastloopt als gevolg van problemen rondom scheiding, kan ambulante mediation ingezet worden. Bij ambulante mediation bieden we vijf gesprekken aan in samenwerking met je huidige hulpverlener zodat de huidige hulp wel effect kan hebben. de flyer ambulante mediation Zuid-Holland Zuid.

Training voor ouders en lotgenotencontact voor kinderen

Een scheiding kan gepaard gaan met conflicten tussen ouders. In de training Goed ouderschap na scheiding leren ouders over het proces van scheiden en de invloed hiervan op de betrokkenen. Naast de training voor ouders organiseren we ook lotgenotencontact voor kinderen. Bekijk de flyer Training Goed ouderschap na scheiding en WIJ&S Zuid-Holland Zuid.