De Powertraining (combinatie van de Pauwentraining en Rots & Water)

De Powertraining (combinatie van de Pauwentraining en Rots & Water)
Weerbaarheidstraining voor kinderen tussen 8 en 12 jaar 

In de Pauwentraining leren kinderen hoe ze goed voor zichzelf op kunnen komen en niet (te) snel boos worden als ze gepest worden of als iemand hen kritiek geeft die niet leuk is. Ze leren hoe ze de eigen grenzen kunnen aangeven als ze iets niet willen en hoe ze vrienden kunnen maken en houden. In de training wordt gewerkt met tekenvormen en andere manieren om zo te weten wat er gebeurt, hoe ze kunnen reageren en wat te doen.

Rots & Water is een psycho-fysieke training. Dit betekent dat er aandacht is voor zowel lichaam als hoofd (gedachtes en gevoelens). Het is een echte doe-training waarin kinderen leren hoe ze in bepaalde situaties het beste kunnen reageren. Soms is dat als een rots, door onafhankelijk te zijn en eigen keuzes te maken. Soms is dat door te zijn als water en juist samen te werken met elkaar.

De kinderen oefenen in eerste instantie in en met de groep. Daarna wordt het geleerde ook thuis, op school of tijdens de uitoefening van hobby’s gebruikt. Al snel krijgen ze meer zelfvertrouwen en kunnen ze op een rustige manier voor hun mening uitkomen. De training bestaat uit tien bijeenkomsten.

Print