De Topperstraining (combinatie van de Topperstraining en Rots & Water)

De Topperstraining (combinatie van de Topperstraining en Rots & Water)
Weerbaarheidstraining voor jongeren tussen 12 en 15 jaar

In de Topperstraining leren jongeren sociale vaardigheden, bijvoorbeeld het kunnen onderhandelen met ouders en vrienden, maar ook met omgaan met pesten, boosheid, angst of ‘gewoon’ voor je mening uitkomen. We maken gebruik van filmopnames en dvd. Zo leren jongeren hoe ze in bepaalde situaties het best kunnen handelen. Er is veel aandacht voor waar zij zelf goed in zijn (hun tops) en de groep geeft elkaar ook tips in wat ze anders kunnen doen. Ouders doen mee in gezamenlijke en aparte bijeenkomsten.

Rots & Water is een psycho-fysieke training. Dit betekent dat er aandacht is voor zowel lichaam als hoofd (gedachtes en gevoelens). Het is een echte doe-training waarin jongeren leren hoe ze in bepaalde situaties het beste kunnen reageren. Soms is dat als een rots, door onafhankelijk te zijn en eigen keuzes te maken. Soms is dat door te zijn als water en juist samen te werken met elkaar.

De jongeren oefenen in eerste instantie in- en met de groep. Daarna wordt het geleerde ook thuis, op school of tijdens de uitoefening van hobby’s gebruikt. Al snel zullen ze meer zelfvertrouwen krijgen en op een rustige manier voor hun mening durven uitkomen. De training bestaat uit tien bijeenkomsten.

Print