Je kunt meer dan je denkt Lansingerland

Op de basisschool moeten kinderen vaak presteren door toetsen te maken en spreekbeurten te houden. En dan moeten ze ook nog met andere kinderen leren omgaan! Soms voelen ze dan heel veel spanning en niet alle kinderen kunnen daarmee goed omgaan. In de training “Je kunt meer dan je denkt” leren kinderen (8-12 jr) anders om te gaan met faalangst.

Deze training kan los of aanvullend op andere hulp worden gevolgd.

Wat we doen?
De kinderen leren dat ze best fouten mogen maken en hoe ze daarvan juist iets kunnen opsteken. Ook leren ze hoe ze hun eigen gedachten, gevoelens en handelen kunnen beïnvloeden en hoe ze storende gedachten kunnen omzetten in helpende gedachten.

De training is opgebouwd uit vijf vaste onderdelen: groepsgesprekken, ontspannings- en expressie oefeningen, presentatie-oefeningen en oefeningen in het opbouwen van een positief zelfbeeld. In totaal zijn er acht kinderbijeenkomsten en twee ouderbijeenkomsten.

Interesse?
De gemeente Lansingerland kan de training voor inwoners van Lansingerland betalen. Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld startdatum en aanmelden op de website van CJG Lansingerland.

Print