Plezier op school Lansingerland

Vanuit groep 8 de overgang maken naar het voortgezet onderwijs is een spannende gebeurtenis. Voor sommige kinderen gaat dit met veel angst en onzekerheid gepaard. Bijvoorbeeld omdat ze gepest worden, of andere problemen hebben in de omgang met leeftijdgenoten. Dan is het misschien extra moeilijk om de veiligheid van de basisschool te missen. De training Plezier op School helpt deze kinderen om problemen te voorkomen en een goede start te maken in het voortgezet onderwijs.

Wat we doen?
De tweedaagse zomertraining ‘Plezier op school’ maakt kinderen weerbaarder en zelfverzekerder. Tijdens de training leren ze op te komen voor zichzelf en hoe ze spanning en (faal)angst kunnen omzetten in vaardig handelen. Veel aandacht is er ook voor het leggen van contacten en (beter) omgaan met plagen, pesten en moeilijke situaties. We sluiten aan bij waar kinderen (al) goed in zijn en de groep geeft elkaar veel tips.

De training bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 7,5 uur in twee opeenvolgende cursusdagen in de laatste week van de zomervakantie. Bekijk filmpje.

Interesse?
De gemeente Lansingerland kan de training Plezier op school voor inwoners van Lansingerland betalen. Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld startdatum en aanmelden op de website van CJG Lansingerland.

Print