Hulp bij huiselijk geweld

Het is 22 jaar geleden dat ik hem leerde kennen, ik was 14 jaar en hij 16 jaar. De rode vlaggen die ik toen al zag, negeerde ik keihard want dat was nou juist wat mij zo in hem aantrok. De spanning en onveiligheid was voor mij herkenbaar en zorgde ervoor dat ik mij hier juist veilig in voelde. 21 jaar lang heb ik vreselijke mishandelingen moeten doorstaan, zowel geestelijk als ook lichamelijk en seksueel. Toen ik eenmaal de moed had gevonden om te vluchten heeft het lang geduurd voordat we (mijn kinderen en ik) uiteindelijk echt veilig waren. Meerdere keren moesten we vluchten van de locatie waar we op dat moment verbleven, totdat we bij Enver kwamen. Dit werd onze veilige plek!

Vanaf de eerste dag heb ik me veilig gevoeld en wat ik zo bijzonder vond was dat ik overal in betrokken werd, elke stap die werd gemaakt op praktisch gebied werd samen met mij genomen. Ik voelde me serieus genomen en voor het kreeg ik een stukje regie in handen. Regie was iets dat ik dat nog nooit had gehad, samen met de begeleiding kreeg ik stukje voor stukje vertrouwen in de toekomst en in mijn eigen kunnen. Het hele traject heb ik ervaren als heel persoonlijk en op maat gemaakt, de begeleiding zet alles op alles om voor jou en jouw kinderen en zo goed mogelijk passend traject op te zetten. Zij stonden altijd voor ons klaar of het nou voor een telefoontje was of een praktisch formulier dat ingevuld moest worden of omdat de kinderen een leuk verhaal hadden over school of vriendjes.

Tijdens ons traject heb ik de training PowerVrouw gevolgd, dit was ontzettend zwaar en emotioneel maar het heeft me zoveel geholpen. Ik heb hierdoor inzicht gekregen in wat huiselijk geweld nou eigenlijk is en waar mijn keuzes vandaan kwamen, wat wil ik nooit meer en wat zoek ik dan wel in een partner voor de verre toekomst (want voor nu is het eerst tijd voor mijzelf). Ik heb mogen werken aan mijn schuldgevoelens en schaamte, ik ben me sterker gaan voelen mentaal en fysiek. Deze training was zo’n enorme toevoeging aan mijn begeleidingstraject en heeft mij zo geholpen in mijn herstel.

Ik heb nu een eigen huisje waar ik samen met mijn kinderen woon, de kinderen hebben nieuwe vriendjes/vriendinnetjes en een fijne school. We hebben een hele nieuwe en veilige toekomst voor ons liggen en ik ben Enver hier zo dankbaar voor. Ik ben sterker dan ooit tevoren en ik weet dat als ik een moment heb dat ik dat even niet zo voel, de begeleiding van Enver altijd voor mij klaar staat ook in mijn na-traject.

Print