Welkom bij Enver

Begeleiding als je dak- of thuisloos bent of dreigt te worden
(Ambulante woonbegeleiding Rotterdam)

 

Wie we zijn 
Bij Enver willen we dat ieder kind en jongere gelukkig en veilig opgroeit. Dat je trots bent op wie je bent en wat je kunt. Dat is de beste basis om sterk en weerbaar in het leven te staan. Ook als het even tegenzit. Want opgroeien is niet altijd gemakkelijk. Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken. Enver biedt dat graag. Ook ondersteunen we ouders bij het opvoeden. Samen werken we aan een goede basis, zodat je met vertrouwen weer verder kan.

 

Wat we voor je kunnen doen
Soms zit het allemaal tegen. Dan kan het lastig zijn om je hoofd boven water te houden en een uitweg te vinden. Ben je tussen de 18 en 23 jaar én ben je dak- of thuisloos, of dreig je dat te worden? Dan kunnen wij je helpen om je leven weer op de rails te krijgen. Ook zwangere meiden en jonge moeders kunnen bij ons terecht.

We zijn er voor jongeren in heel Rotterdam. We hebben kleine woonlocaties verdeeld over verschillende wijken en één grote woonlocatie op het Sandelingplein.

Crisisnachtopvang
Heb je geen plek meer om te verblijven dan kun je je via het jongerenloket aanmelden voor de Crisisnachtopvang de Plataan. Hier kun je overnachten en eten. In de (ongeveer) zes weken dat je hier kunt verblijven, werk je samen met een coach aan het regelen van je financiën en andere praktische zaken, zodat je kunt doorstromen naar een van de begeleid wonen projecten in Rotterdam. Zie voor meer informatie over de crisisnachtopvang www.deplataanrotterdam.nl. 

Woonruimte met begeleiding
Je huurt via ons een zelfstandige woonruimte bij één van onze samenwerkingspartners en krijgt daarnaast begeleiding van een coach van Enver. Hij of zij ondersteunt je bij vragen of problemen rond financiën, verzorging, werk of opleiding, huisvesting en vrijetijdsbesteding. Voor jonge moeders is er opvoedondersteuning.

 

Werkwijze
We bespreken met jou wat je dromen zijn en maken met elkaar een realistisch plan om die te bereiken. Wij kijken daarbij vooral naar waar jij goed in bent en wat je al kunt. Samen werken we aan oplossingen. Met jou, en met de mensen die voor jou belangrijk zijn, ook als dat contact nu niet zo goed loopt. Samen brengen we je leven weer op het goede spoor, zodat jij het beste uit je zelf kunt halen en uiteindelijk geheel zelfstandig verder kan.

We werken samen met sportverenigingen en leiden toe naar scholing en werk. We bieden cursussen, budgettrainingen en werken met budgetcoaches die jou helpen met je financiën.

Bereikbaarheid overdag en ’s avonds
De coaches staan door de week overdag voor je klaar. Je kunt dan ook terecht op onze locatie op het Sandelingplein. Als het nodig is, kun je buiten kantoortijden (bv. ’s avonds en ’s nachts) voor overleg contact opnemen met de bereikbaarheidsdienst. Op het Sandelingplein is een vaste nachtwaker aanwezig.

 

Meer informatie en aanmelden 
Heb je vragen? Neem contact met ons op via 085 064 08 19.
Je kunt je bij ons aanmelden via het Jongerenloket van de gemeente.

Contactgegevens Enver
Bezoekadres: Lichtenauerlaan 222-228 | 3062 ME Rotterdam
Postadres: Postbus 258 | 3000 AG Rotterdam
085 486 70 70 | info@enver.nl

Meer weten over Enver? Bezoek dan de rest van onze website.