Welkom bij Enver

Begeleiding als je dak- of thuisloos bent of dreigt te worden
(Ambulante woonbegeleiding Rotterdam)

Wie we zijn

Bij Enver vinden we dat elk kind of jongere recht heeft om gelukkig en veilig op te groeien. Om trots te zijn op wie je bent en wat je kunt. Zelfvertrouwen is immers de beste basis om weerbaar in het leven te staan. Ook als het tegenzit. Want opgroeien is niet altijd gemakkelijk. Daar kan je soms wel wat ondersteuning bij gebruiken. Enver biedt dat graag en dicht bij huis. Samen brengen we de ontwikkeling van kinderen en jongeren weer op het goede spoor. Zodat zij sterker weer verder kunnen.

Wat we voor je kunnen doen

Soms zit het allemaal tegen. Dan kan het lastig zijn om je hoofd boven water te houden en een uitweg te vinden. Ben je tussen de 18 en 23 jaar én ben je dak- of thuisloos, of dreig je dat te worden? Dan kunnen wij je helpen om je leven weer op de rails te krijgen. Ook zwangere meiden en jonge moeders kunnen bij ons terecht.

Woonruimte met begeleiding
Je huurt via ons een zelfstandige woonruimte bij één van onze samenwerkingspartners en krijgt daarnaast begeleiding van een coach van Enver. Hij of zij ondersteunt je bij vragen of problemen rond financiën, verzorging, werk of opleiding, huisvesting en vrijetijdsbesteding. Voor jonge moeders is er opvoedondersteuning.

We zijn er voor jongeren in heel Rotterdam. We hebben kleine woonlocaties verdeeld over verschillende wijken en één grote woonlocatie op het Sandelingplein.

We werken samen met sportverenigingen en leiden toe naar scholing en werk. We bieden budgettrainingen aan en cursussen, zoals ‘Omgaan met je baby’. We werken samen met trainingsbureau Biografie in beeld. Zij zijn onderaannemer van Enver.

Werkwijze

We bespreken met jou wat je dromen zijn en maken met elkaar een realistisch plan om die te bereiken. Wij kijken daarbij vooral naar waar jij goed in bent en wat je al kunt. Samen werken we aan oplossingen. Met jou, en met de mensen die voor jou belangrijk zijn, ook als dat contact nu niet zo goed loopt. Samen brengen we je leven weer op het goede spoor, zodat jij het beste uit je zelf kunt halen en uiteindelijk geheel zelfstandig verder kunt.

Bereikbaarheid overdag en ’s avonds
De coaches staan door de week overdag voor je klaar. Je kunt dan ook terecht op onze locatie op het Sandelingplein of met ons chatten via help ff. Als het nodig is, kun je ons ’s avonds en ’s nachts telefonisch bereiken. Op het Sandelingplein is een vaste nachtwaker aanwezig. Als het ernstig is en niet kan wachten, komen we ‘s avonds naar je toe.

Meer informatie en aanmelden

Heb je vragen? Neem contact met ons op via 010 477 46 04.
Je kunt je bij ons aanmelden via het Jongerenloket van de gemeente.

Contactgegevens Enver
Bezoekadres: Lichtenauerlaan 222-228 | 3062 ME Rotterdam
Postadres: Postbus 258 | 3000 AG Rotterdam
085 486 70 70 | info@enver.nl

Meer weten over Enver? Bezoek dan de rest van onze website.