Een verhuisbus voor onze jongeren!

Stichting Vrienden van Enver, die Enver via fondsenwerving ondersteunt om extra’s voor onze cliënten mogelijk te maken, werd in juli uitgenodigd om mee te doen aan de 100 Jaar Volkskracht Awards. We mochten onze droom voor Rotterdam insturen om de stad beter, mooier en groener te maken. Er was in totaal 3 miljoen euro te verdelen. Op 30 augustus moest ons idee zijn ingediend om in aanmerking te komen voor een prijs.

Gisteren mochten we tijdens een feestelijke en bloedstollend spannende Award-uitreiking een cheque van € 74.000,00 in ontvangst nemen voor een verhuisbus voor onze jongeren die verhuizen naar, binnen en vanuit residenties van Enver!

Verhuizen geeft stress
Jasmina Nellestijn, onze projectmanager Armoedebestrijding, stapte in juli naar onze Jongerenraad. Want, wie weet er nu beter dan onze jongeren waar zij tegenaan lopen in de jeugdzorg en wat daarvoor de oplossing zou moeten zijn!

Zij gaven het volgende aan: “Wij moeten in de jeugdzorg meerdere keren verhuizen en dat is elke keer weer een bron van stress. En ondertussen verwachten ze van ons dat we ook nog werken aan onze persoonlijke ontwikkeling. We hebben geen vervoermiddel en ook geen geld voor een verhuisbedrijf. Een eigen verhuisbus van Enver zou voor ons heel veel stress wegnemen.”

Wat een fantastisch idee! Samen met aan aantal collega’s hebben we voor een hele mooie aanvraag gezorgd. Uit de 553 inzendingen die Volkskracht voor deze Awards ontving, waren er maar 72 door naar de pitchronde, een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de prijs. En wij waren daarbij!

Woensdagavond 4 oktober mochten we tijdens een feestelijke en bloedstollend spannende Award-uitreiking in de Doelen een cheque van € 74.000,00 in ontvangst nemen voor een verhuis- en klusbus voor onze jongeren. Doordat de bus elektrisch is, dragen we ook nog eens bij aan een schoner Rotterdam.

Bedankt!
Wij zijn Stichting Volkskracht enorm dankbaar dat zij onze droom financieel hebben mogelijk gemaakt! Onze dank gaat ook uit naar alle afdelingen en collega’s van Enver die ons hebben geholpen met de aanvraag.

Print Meer nieuws